Garry Scheffens
Garry Scheffens. Foto: Lieke van den Brink.

Garry Scheffens heeft een antenne voor de muzikale mogelijkheden die in ieder mens aanwezig zijn. Dat is het resultaat van jarenlange ervaring en van oprechte interesse in mensen. Haar lessen kenmerken zich door een respectvolle onderlinge omgang waarbij de eigenheid van een leerling belangrijk is.

Zij is aan het Utrechts Conservatorium afgestudeerd voor hoofdvak piano bij Thom Bollen. Daarnaast heeft zij een studie muziektechnologie afgesloten aan het Rotterdams Conservatorium. Aansluitend heeft zij op verschillende muziekscholen lesgegeven, waarvan vele jaren aan de muziekafdeling van Theater en Kunstencentrum De Kom in Nieuwegein.

Momenteel heeft Garry een eigen lespraktijk. Haar bijzondere interesse gaat uit naar het lesgeven aan jonge kinderen. Zij heeft hiervoor een eigen methode ontworpen, genaamd ‘Pianosport’ en deze ook gedemonstreerd op een landelijke studiedag van de EPTA met het thema ‘Jong Beginnen’.

Haar leerlingen kunnen, indien ze dat graag willen deelnemen aan de landelijke graadexamens van de EPTA of de muziekwedstrijd van het Prinses Christina Concours. Getalenteerde leerlingen van Garry doen regelmatig mee aan concoursen. Zij was in 2019 jurylid bij het festival van Pianofest in Amsterdam.