Of je beginner bent of vergevorderd: iedereen, van jong (5 jaar) tot oud, is welkom om les te nemen bij Piano Studio Castellum.

Introductiecursus pianosport

De pianosport introductie cursus is een cursus van 10 lessen voor kinderen van 5 tot 12 jaar die zich willen oriënteren op de piano. Er wordt aandacht besteed aan de uitdaging van het toetsenbord door middel van opdrachten en liedjes die zowel het gehoor als ook de fantasie prikkelen en die ondertussen ook spelenderwijs de typische pianobewegingen aanleren. Deze tien lessen kun je ook volgen als je thuis nog geen piano hebt.

De klassieke pianoles

Laten we zeggen dat er een 'klassieke pianoles' bestaat. Daar leer je de algemene vaardigheden overeenkomstig de traditie die ongeveer 300 jaar geleden met Johann Sebastian Bach begon. Uit de enorme oceaan van prachtige muziek zoeken wij in overleg met iedere leerling naar die stukken die goed bij hem of haar passen. Leerlingen die zich graag willen toetsen aan landelijk vastgestelde examen-normen kunnen via ons meedoen aan de EPTA piano-examens.

Jazz, Pop en improvisatie

Jazz en andere vormen van geïmproviseerde muziek hebben de laatste 30 jaar een vaste plek verworven op de conservatoria. Voor beginners is het goed mogelijk om popmuziek te spelen en om te improviseren. Jazz is echter een muziekstijl voor pianisten die al verder zijn.